Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Par-3 Beverbaan is open

De par-3 Beverbaan is nieuw en sinds juni in de mooie 18-holes golfbaan van Rhoon Golfcenter geïntegreerd. Hiervoor is de gewone baan dus gebruikt, zij het dat de afslagplaatsen dichter bij de greens zijn aangelegd. De Beverbaan telt 18 holes, omdat op elke hole ook een par-hole is aangelegd.

Wat houdt dit spelen op deze par-3 baan in? Een overzicht.

De wandelafstand is dezelfde als op de grote baan.
De speellengte is echter flink korter: 2.094 in plaats van 5.481 meter van geel of 4.746 meter van rood.
De lengte van de holes van de Beverbaan is vanaf geel dezelfde als vanaf rood. Er is dus maar 1 tee-box.

Omdat wandelen sneller gaat dan spelen, is de tijdsduur van de ronde voor spelers met een ega-handicap voor de Beverbaan dan ook korter.
De Beverbaan gebruikt dezelfde greens als de grote baan en is zo aangelegd dat zoveel mogelijk gebruik kan worden gemaakt is van dezelfde hindernissen, zoals bunkers en waterhindernissen, gerelateerd aan de afstand.

De afslagplaatsen van de originele par-3 holes van de grote baan worden ook voor Beverbaan gebruikt, zodat deze holes variëren van 133 tot 154 meter en daarmee de langste holes van de Beverbaan zijn. Het is een uitdagende par-3 baan waar het spelen van de persoonlijke handicap een hele kunst is. De Beverbaan is door het team van de NGF opgemeten en gekwalificeerd, zodat een officiële handicapkaart kan worden gepeeld.

De minimale vereiste om op deze par-3 baan te spelen is een officiële baanpermissie, afgegeven door uw golfprofessional of golfclub.

Op onze website vindt u ook de handicaptabellen.

Voor meer informatie, zoals tarieven en starttijden kunt u bellen met de caddiemaster van Rhoon Golf Center: 010-5018058.

(Met dank aan Golfclub Oude Maas)

Terug naar overzicht