Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Handicapregistratie & Tabel

Wat is een handicapregistratie? Een handicapregistratie bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) is een systeem dat wordt gebruikt om de relatieve speelsterkte van golfers te meten en te vergelijken. Het doel van handicapregistratie is om golfers van verschillende niveaus eerlijk tegen elkaar te laten spelen, ongeacht hun vaardigheidsniveau. De handicap wordt berekend op basis van de scores die een golfer behaalt tijdens rondes op golfbanen. Bij het vaststellen van een handicap wordt rekening gehouden met verschillende factoren, waaronder de moeilijkheidsgraad van de golfbaan en de prestaties van de speler. Hoe lager de handicap van een speler, hoe beter zijn of haar relatieve speelsterkte wordt geacht te zijn. Een speler met een handicap van bijvoorbeeld 10 wordt beschouwd als sterker dan een speler met een handicap van 20. 

Laat via onderstaande button Rhoon Golfcenter jouw handicap registreren bij het NGF*. 
*De registratiekosten bedragen €60,- per jaar.

Handicap registreren

Waarom heb je een GVB/ Handicap-54 nodig?

Het handicapregistratie systeem zorgt ervoor dat golfers van verschillende niveaus eerlijk tegen elkaar kunnen spelen door het toepassen van een handicapverrekening. Dit betekent dat spelers met hogere handicaps extra slagen krijgen op bepaalde holes om het spel gelijkwaardig te maken.

Het proces van het behalen en onderhouden van een handicapregistratie houdt in dat je een scorekaart moet bijhouden tijdens het spelen van rondes op golfbanen die zijn aangesloten bij de NGF. Na de speelronde wordt de scorekaart online ingediend. Op basis van deze scores wordt de handicap van de speler regelmatig bijgewerkt.

Mag ik golfen zonder GVB/ Handicap-54?

Bij Rhoon Golfcenter is een baanpermissie, Golfvaardigheidsbewijs (GVB) of Handicap-54 verplicht. Over het algemeen geldt dat de meeste golfbanen in Nederland vereisen dat spelers beschikken over een GVB of Handicap-54 voordat ze mogen golfen op hun baan. Dit zorgt ervoor dat spelers een bepaald niveau van golfvaardigheid hebben voordat ze de baan betreden.

Het GVB of Handicap-54 wordt beschouwd als een basisniveau van golfvaardigheid en kennis van de regels en etiquette van het spel. Het kan worden verkregen door het voltooien van een golfcursus en het behalen van een examen waarin de basisvaardigheden van golf worden getest.

Rhoon Golfcenter biedt ook oefenfaciliteiten en een PAR-3 baan aan waar beginners kunnen oefenen zonder dat ze een GVB nodig hebben. 

Handicap Tabel

handicap-tabel--18-holes-dames.pdf

handicap-tabel--18-holes-heren.pdf

handicap-tabel-par-3--6-holes_1708352715.pdf