Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

NGF ontwikkelt nieuw stappenplan

Stappenplan golf.nl ngf

De Nederlandse Golf Federatie  heeft een nieuw stappenplan ontwikkeld dat bestaat uit drie stappen: Beginnen met golf, Beter golfen en Naar topgolf. Deze stappen, die het eerdere negenstappenplan vervangen, zijn gegoten drie aparte boekjes met theorie, tips en  veel oefeningen. Op de pagina's met de oefeningen staan QR-codes waarmee golfers verwezen worden naar Golf.NL en daar de betreffende video-oefening kunnen bekijken. Alle teksten en oefeningen zijn geschreven door golfers en golfprofessionals. In klare taal, toegespitst op het golfniveau van de lezer.

Niet alle golfers ontwikkelen de verschillende onderdelen van hun spel even snel. Het blijkt dat veel golfers niet alleen behoefte hebben aan oefeningen uit hun eigen handicapcategorie, maar voor sommige onderdelen van hun spel ook aan oefeningen voor golfers met een iets lagere of juist hogere handicap.We hebben de handicapcategorieën nu gebundeld in drie grote stappen:

  • 'Beginnen met golf': voor golfers tot handicap 36 of voor iedereen die zijn basis wil verstevigen
  • 'Beter golfen': voor golfers met handicap tussen de 36 en de 15 of voor iedereen die beter wil leren golfen.
  • 'Naar topgolf': voor de ambitieuze, competitieve speler met ambitie om single handicap te behalen tot en met handicap 0.

Naast deze stappen komen er ook zes modules: putten, chippen, pitchen, bunker, swing en mentaal. Bedoeld voor die golfers die een van deze specifieke onderdelen van het spel verder willen trainen.

Te koop
De eerste twee boeken, 'Beginnen met golf' en 'Beter golfen', zijn nu beschikbaar. Het laatste deel, Naar 'topgolf' en de modules verschijnen in het najaar. Alle uitgaven zijn dan ook, voor dezelfde prijs, als E-book verkrijgbaar.

Bron: ngf.nl

Terug naar overzicht