Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Golffysio

Heeft u vragen?

Bel of mail ons en wij helpen u graag verder!

CONTACT GOLFFYSIO
0180 849 257 (ma.-vr. 07.30-17.30 uur)
info@fysio-barendrecht

Golffysio door Patrick
Danny van Hoof

Fysiotherapeut Patrick Danny van Hoof heeft Golffysio in eerste instantie bedacht voor senior spelers op Rhoon GolfCenter, die daardoor hun sport langer kunnen beoefenen. Vanuit zijn vernieuwde praktijkruimte aan het Achterom 1a in Barendrecht biedt hij inmiddels golffysio aan voor alle leeftijdsgroepen.

Patrick Danny gebruikt ook in 2022 de allernieuwste methoden om klachten adequaat te voorkomen en te behandelen. “We meten de bewegingsvrijheid die de gewrichten hebben om te beoordelen of iemand pijnvrij kan (blijven) golfen. Op basis daarvan geven wij advies. Ook zonder klachten kunnen golfers bij ons terecht, zodat zij eventuele problemen voor kunnen zijn”, aldus Patrick Danny.

Golffysiotherapie begint met informatievergaring en het onderzoeken van eventuele pijnlijke plekken. Patrick Danny legt uit hoe zo’n onderzoek kan verlopen: “Specifieke bewegingen die bij het golfen horen belasten specifieke spieren en gewrichten. Met plastic stokken die we in de broekriem doen en aan de schouders bevestigen meten we de rotatie. Daarbij lopen we alle gewrichten langs om te zien wat de maximale bewegingsuitslag is. Als die beperkt is, bestaat een verhoogde kans op golfblessures die we preventief kunnen behandelen.”

Aan de hand van de resultaten van de metingen maakt Patrick Danny een persoonlijk trainingsprogramma. Golffysio valt onder de aanvullende zorgverzekering.

Klik hier als u het aanmeldingsformulier wilt invullen (het daarop vermelde e-mailadres is een voorbeeld). U kunt hierop ook een informatienummer vinden.