Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Voortaan digitale NGF-pas


Dit jaar krijgen golfers een duurzame digitale NGF-pas met daarop ook een Golf Service Nummer. De plastic variant verdwijnt. Leden van bijvoorbeeld Golfclub Oude maas, die gebruik maken van de baan van Rhoon GolfCenter, ontvangen een pas met de naam van hun club en hun handicap. Deze digitale pas is te vinden in de app GOLF.NL, op mijn.golf.nl (de desktop-/tablet-variant van de app GOLF.NL) en soms ook in de online omgeving van de eigen golfclub.

Volgens de Nederlandse Golf Federatie is de digitale pas minder belastend voor het milieu. Andere voordelen zijn onder meer: Een digitale pas heb je altijd bij je in je telefoon en is coronabestendig. Met zo’n pas beschikt de speler altijd over zijn of haar actuele handicap, want na elke kwalificatieronde wordt die automatisch geactualiseerd. De digitale pas heeft een barcode en QR-code die te gebruiken zijn voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op golfclubs. De nieuwe NGF-pas is ook geldig in het buitenland. Het is dus niet meer nodig voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via de club.

GSN- en NGF-nummer

Met ingang van 2021 staat op de digitale NGF-pas zowel een GSN- als een NGF-nummer. Ieder speler heeft één GSN-nummer dat begint met NL. Daarnaast heeft iedere golfer per golfclub één NGF-nummer.

Terug naar overzicht