Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuwe coronaregels: geen Coronatoegangsbewijs buiten

De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet heeft ingesteld hebben ook consequenties voor Rhoon GolfCenter.
Onder voorbehoud van goedkeuring van de maatregelen door de Tweede Kamer gaan onderstaande aanpassingen door.

Buiten geen CTB nodig
Voor sportbeoefening buiten, dus ook voor golf, is geen Coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Het kabinet heeft de plannen daarvoor onder druk van de Tweede Kamer ingetrokken. Dit geldt voor alle buitenactiviteiten en voor alle jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar. Golfers en publiek wordt wel geadviseerd 1,5 meter afstand te houden.

Coronatoegangsbewijs horeca
Het CTB geldt niet alleen bij de horeca binnen, maar ook op het terras. Het bewijs is niet verplicht bij het afhalen van eten en drinken.

Uitbreiding mondkapjesplicht
De plicht voor het dragen van een mondkapje geldt weer in de golfwinkel en de binnenruimtes waar geen coronatoegangsbewijs nodig is. Golfers en bezoekers hoeven in de publieke ruimtes en de brasserie geen mondmasker te dragen wanneer zij al gevraagd zijn hun CTB te tonen. 

Basisregels
Bovendien vraagt het kabinet extra aandacht voor het handhaven van de basisregels door gevaccineerden en ongevaccineerden: thuisblijven bij klachten, geen handen schudden, handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog.

Afschalen of aanscherpen
Mogelijk volgt na het volgende wegingsmoment op 12 november een afschaling of een verscherping van de maatregelen. Dat hangt af van hoe de situatie zich met name wat betreft de ziekenhuisbezetting ontwikkelt. NGF en NVG benadrukken dat golf een veilige sport is en blijft die op 1,5 meter gespeeld kan worden.


Terug naar overzicht